dimecres, d’abril 30, 2008

La immensitat dels Icefields

Vaig fer una sortida de 4 dies als Columbia Icefields amb en David (el meu jefe) i 3 col·leguilles seus. Una experiència increïble!
Els Icefields són el tros de gel i neu més gros que hi ha a North Amèrica, i quan dic gros vull dir moooolt gros! Quilòmetres i quilòmetres de travessa glaciar, muntanyes enormes que són llunyíssim. Sensació de immensitat, de ser una puça al mig de l'univers, de ser lluny de tot i de tothom, de caminar hores i hores amb els esquís i no haver avançat.
Ens vam quedar a pocs metres del "Mount Colum- bia" (un 3700, el més alt de la zona, que era el nostre principal objectiu), però vam fer el cim del "Snow Dome" (un 3500) en un dia assolellat com pocs, i vam tenir l'honor de pixar a l'únic lloc de North Amèrica on l'aigua va a parar a tres oceans diferents (Atlàntic, Pacífic i Àrtic).
Varen ser quatre dies de fred, de vent, de dormir sobre la neu, d'anar carregats com burros, i de tot de coses incòmodes que odiaríem si les haguéssim de fer per força. Però quatre dies carregats de sensacions intenses, i de moments màgics com el capvespre quan érem al segon campament (primera foto)... Coses que queden ben gravades a la memòria (fins i tot dels desmemoriats com jo!) i que no es paguen amb diners!
Vinga, tallo el rotllo, que aprofitareu més el temps mirant les fotos que he penjat a l'àlbum!


View Larger Map
Una forta abraçada!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones !!!
Tela travesses més xules que et marques. Ja veig que això del Canadà podria ser el pais del YETI i de la Blanca Neus per dir-ne un parell. Quan marxa la neu aquest pais? Ja tinc ganes de veure escalades a la British Columbia. Que he vist que t'han regalat el llibre de Bugaboos! Vols que te'n digui una de bona; En Vilaplain encara està al US escalant, ara mateix està a Indian creek (moab) però llavors tornen a Yosemite i més tard faran una visita a Scuamish, al Canadà. Haviam si coincidiu. Es veu que el tio li han arreglat el visat i es pot quedar un temps més. Tornarà, si es que ho fa: fet un crack master.
Nosaltres anem tibant, com sempre. Uns més que d'altres però no ens podem pas queixar. Hi ha molt d'ambient i som constants.
Tu m'han agradat molt les fotos que vas penjant, em fas viatjar a distància!
Una Abraçada d'en Morfu !

Sargandilla ha dit...

Xato! Això és im-pressionant!!!
Vigila on pixes, que per aquí amb el tema de l'aigua no estem per hòsties i ves a saber on l'aniran a buscar!!!!!!!!!!!!!!!

Bram i familia ha dit...

Bestial! Felicitats!
Ja veig que estas en el teu ambient. Aqui en Lluc ja te 10 mesos i va com una moto. A veure quan t'acostes per aqui.
Records
Aqui t'anyorem moltissim
Una abraçada
Bram i family