dimarts, de gener 23, 2007

S'ha acabat la vida de "Rodriguez"!

Hola a tothom, i benvinguts a la nova temporada de "El tiet a Amèrica"!


Cada dia veig més clar que els projectes i reptes que us he explicat fins ara són "Bambi", que les escalades i la feina del cole han estat un pim-pam, i que amb el nou any ha arribat l'hora que la Gemma i jo haurem d'afrontar el repte definitiu:

SOBREVIURE EN PARELLA!!

i convertir-nos en "els Tiets a Amèrica".

La Gemma haurà d'aguantar un tiu que només pensa en muntanyes i trastos que fan estalviar energia, i jo hauré d'acostumar-me al fet que els óssos no són els únics animals amb les cames peludes que hi ha a Canadà (... Que car que em pot sortir aquest comentari... Quins nervis!)

Així doncs, aquesta vegada hem arribat tots dos a Calgary, amb les maletes plenes de il·lusió, ganes de gaudir de l'experiència... Però també amb el que realment és important: de llangonisses i material de muntanya (piolets, grampons, esquís de muntanya i bici) cosa que encara fa menys creïble la meva excusa (per si encara quedava algun innocent) de que havia vingut a Canadà a estudiar.

Aquests primers dies ens hem posat les piles ràpidament: la Gemma ultimant paperassa (assegurança, banc...) i buscant feina, i jo estudiant a tope a cole, que aquest trimestre promet ser mogudet... Però també hem aprofitat per arreglar una mica la casa, sortir una estona a jugar amb la neu que va caure la setmana passada (només lo just per fer aquestes 4 fotos i fer-vos enveja), i fer "relacions diplomàtiques internacionals":

Vam anar a conèixer una parella de catalans que van venir a Canadà ara fa 40 anys durant l'exili franquista. La seva història és increïble: els tius van agafar els seus dos fills (un de 2 anys i l'altre de 8 mesos), 120$, i van creuar l'Atlàntic sense saber ni anglès ni francès!
En resum: uns "abueletes guerrillerus" molt trempats i amables, amb qui vam compartir un sopar i una llaaaaarga sobretaula.
S'ha de dir que nosaltres vam quedar com uns senyors, ja que vam portar-los una ampolla de vi i mitja llangonissa (que us pot semblar poc, però es tractava del 33% dels nostres efectius!!), i ells van correspondre convidant-nos a un got de ratafia Rosset! Mai hauria pensat fer una ratafia a Calgary... Això va ser el principi d'una gran amistat!

I us preguntareu; com és que vau coneixer aquests catalans? Doncs gràcies a la inestimable ajuda de Miss Pontones-tècnica de cultura de Ripoll, que de casualitat va conèixer la seva tercera filla (ja nascuda a Canadà, i que estava de vacances a Catalunya) i li va passar el nostre contacte. Moltes gràcies Virtu!

Que petit que és el món!

5 comentaris:

Sargandilla ha dit...

Ei!
Doncs efectivament el comentari de l'ós està fora de lloc, a no ser que et refereixis als teus pèls!!!
Capullín!! Des d'aquí una estirada d'orelles!!
Gemma: posa-li les piles eh!!!
Efectivament el món és un kleenex. Diuen que entre tu i qualsevol altra persona n'hi ha només 7 entremig, o sigui, que tots estem connectats.
Us enyorem, endavant amb l'aventura de la convivència. És dura, però val la pena!!!!

Anònim ha dit...

-Xevi Capdevila-
Els que estem casats mai ens atreviriem a fer un comentari així.
Dir-li a la parella que té unes cames sorprenentment protegides del fred és perillós i s'ha de fer amb molt de tacte i mà esquerra. Però dir-ho públicament maaaai!!!
Els dos segons que vas dedicar a fer el comentari es convertiran en mesos de penitència, mesos de ser un autèntic bambi i, segurament, hauràs de sacrificar alguna escalada per anar a badar als aparadors.
I el que és pitjor: Aprofitarà els mesos de penitència per començar a teixir la teranyina. La teranyina que els casats tan bé coneixem. Cada cop més tupida. Cada cop més apretada. Cada concessió és per sempre i mai hi ha marxa enrere. UUUUUUUUU!!!
Ah! i la llangonissa que queda se la menjarà ella.
Sort.

marc ha dit...

Vida en parella:
"Marc Freixa":
Carai, veig que és més difícil la vida en parella que viure a l'altre banda del bassal a -40ºC.
Aprofitant que no puc parar de riure del comentari que has fet, t'envio molts "animus", que segurament deus estar a pa i aigua (i no em refereixo al tipus de menjar que surt a la foto)!
Molta trempera a les escapadetes a la desitjada muntanya canadenca i, si tens temps, sort amb l'excusa!!

Deixa-m'hi fotre cullerada:
"On hi ha pèl hi ha alegria!!"

Anònim ha dit...

Hola Eduard, encara no ens coneixem però hauries de saber que al Baix Montseny és tradició portar les cames ben protegides!!!

Anònim ha dit...

Ara en serio...

Quina enveja que em fan les fotos, que us vagi tot moooolt bé!!!